Gdje mogu napuniti vozilo?

Električna mobilnost će utjecati na naš svakodnevni život, a možda uskoro i na vaš. Možete eliminirati stare navike i otkriti da su mnoge stvari dostupnije. Svoje električno vozilo možete puniti dok ste na poslu, spavate ili kupujete. Mnoge stanice za punjenje dostupne na cestama iu vašem domu pružaju električnu energiju. Vaš budući pogon bit će održiv ako koristite električnu energiju iz obnovljivih izvora energije. Zvuči odlično. To je.
Punjenje kod kuće

Dok spavate, vaš električni automobil će se puniti.

Zamislite da u zoru ulazite u svoj električni automobil i osjećate se puni energije za početak dana. Vaš je automobil punio baterije dok ste vi spavali preko noći. Za punjenje automobila u utičnici ili utičnici sa zaštitnim dodirom trebat će vam dodatni mrežni kabel punjača.

Benzinska postaja u vašem domu

Punjenje na utičnicu

Lako je puniti električni automobil kod kuće. Samo uključite kabel za punjenje u utičnicu, a zatim uključite utikač za punjenje u vozilo. Proces punjenja započet će odmah ako svoje vozilo zaključate ključem.

Punjenje preko zidne kutije:

Lakše je instalirati dodatnu zidnu kutiju ako posjedujete garažu ili nadstrešnicu za automobil. Mnogo je jednostavnije i brže nego koristiti kućnu utičnicu ili utičnicu sa zaštitnim priključkom. Uzmite utikač i uključite ga. Ponovno zaključajte i otključajte svoj automobil, a zatim ga možete puniti. Kao i obično, vaš distributer električne energije će vam naplatiti energiju preuzetu iz vaše kućne mreže. Brže je i lakše nego što možete očekivati.

Pretpostavimo da nemate kuću ili živite u zajednici s drugim vlasnicima stanova, a automobil vam je parkiran na ulici ispred kuće. U tom slučaju bit će teže napuniti svoje vozilo jer ne postoji javna infrastruktura za punjenje u svakom naselju; ako poslodavac ima dostupnu infrastrukturu za punjenje u garaži, moguće je puniti svoje vozilo na poslu. Ovo je korisno za prosječne putnike koji se puno voze do posla (npr. 50 km dnevno), budući da svoje vozilo trebate puniti samo jednom tjedno. To se najbolje može učiniti tijekom radnog vremena, ujutro ili poslijepodne.

Jeste li dio zajednice vlasnika stanova u zgradi koja ima svoju garažu? Da biste instalirali zidnu kutiju, morat ćete dobiti dopuštenje svih vlasnika. Postoji, međutim, značajna promjena. Izmijenjena je zakonska regulativa koja će olakšati naplatu zajedničkih sadržaja.

Punjenje na poslu

Dok ste na poslu, vaš automobil će biti naplaćen.

Poslodavci elektrificiraju više svojih vozila i voznih parkova. Poslodavci ulažu u infrastrukturu za punjenje kako bi zaposlenicima ponudili mogućnost punjenja svojih električnih ili hibridnih automobila kod kuće.

To će promijeniti mobilnost. Nudi li vaš poslodavac stanice za punjenje na parkiralištima poduzeća? Da je tako, bili biste putnik koji dnevno putuje manje od 50 km na posao. Vaše električno vozilo trebate puniti samo jednom tjedno ako putujete otprilike 50 km dnevno. Najbolje je to učiniti tijekom radnog vremena.

Kupujte dok se vaš automobil puni.

Možete slobodno kupovati. Vaš automobil se već puni.

Danas je vrijeme vrijedan resurs. Možete ga koristiti za obavljanje dnevnih zadataka tijekom procesa punjenja. Možete ga koristiti i za kupovinu. Sve veći broj supermarketa, trgovačkih centara te trgovina namještajem i uređenjem interijera proširuju svoju infrastrukturu za punjenje. Svoj električni automobil možete puniti besplatno ili djelomično i uštedjeti vrijeme tijekom punjenja.

Sljedeći izlaz s autoceste za punjenje.

Idite autocestom.

Ako ste vozač na dugim relacijama, svoj električni automobil morate puniti na autocesti. Bit će puno poboljšanja u sljedeće dvije godine. Infrastruktura za brzo punjenje se razvija i proširuje. Koncern Volkswagen i drugi proizvođači automobila aktivno sudjeluju u izgradnji ove infrastrukture za punjenje. Dobavljači električne energije ulažu više u brze punionice kako bi osigurali dovoljno kapaciteta za punjenje na mnogim odmorištima na autocestama.

Imate veliku slobodu zahvaljujući izgrađenoj mreži odmorišta.

Jeste li spremni prihvatiti električnu mobilnost?

Razmišljate li o kupnji električnog automobila? To je odlično. Znate da postoji nekoliko opcija punjenja. Privatno u vašoj garaži, kod kuće ili ispod nadstrešnice. Telefon možete postaviti dok kupujete na parkiralištu ili na autocesti. Kao i potražnja za naknadnim opremanjem postojećih javnih punionica, ponuda raste. Vožnja električnih automobila je budućnost.